Fodboldgolf er ligesom minigolf – det foregår bare med fødderne

En af de nyeste trends inden for udendørs hobbyer, eller sportsgrene om man vil, er fodboldgolf. At spille fodboldgolf er, som overskriften nævner, næsten ligesom at spille minigolf, hvor man til gengæld bruger sine fødder som ”jern”. Der spilles på forskellige baner, typisk 18 huller, hvor man så forsøger at sparke den udleverede fodbold i hullet. Der kan være forskellige forhindringer på din vej, så det er ikke så lige til som det lyder. Der kan være enorme hegn man skal passere, eller hullet kan være hævet 30 cm. over jorden, som gør det ekstremt vanskeligt at få bolden i hullet, og kræver en stærk kombination af kraft og præcision.

Der findes næsten fodboldgolf baner i hele landet efterhånden, men de fleste er beliggende i Jylland. Mange steder er banerne beliggende sammen med alle mulige former for underholdning, hvor der også kan være gokart, og paintball samme sted, så husk at tjekke dit nærmeste slaraffenland om de tilbyder fodboldgolf.

Fodboldgolf er ved at blive en etableret sport

Da fodboldgolf er en forholdsvis ny sportsgren, foregår de fleste spil på hobbyniveau, men sporten er ved at vokse sig større og blive mere etableret. Danmark har for eksempel en landsdækkende organisation inden for fodboldgolf, kaldet DFGU (Dansk Fodboldgolf Union). Desuden er der siden 2011 blevet afholdt verdensmesterskab i fodboldgolf, sidst i Tyskland ved banen i Dirmstein, hvor Danmark også havde deltagere med. Det var ikke her, men ved et senere event i Tyskland, i byen Inzell, at danske Martin Schmücker vandt verdensmesterskabet i fodboldgolf. Til det event var der godt 200 deltagere, som kæmpede bravt om den eftertragtede VM-pokal. Martin startede med fodboldgolf fem år inden hans succes, og kom på sporten ved et tilfælde en aften på banen i Nørhalne med sine kollegaer.

 

 

Disclaimer
Author: admin

1 thought on “Fodboldgolf er ligesom minigolf – det foregår bare med fødderne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *